Vacature Maatschappelijk Werker

Seinpost Slinge is een maatschappelijke organisatie die ontmoeting en ondersteuning wil bevorderen in de deelwijk Pendrecht in Charlois. Dit doen we vanuit een houding van christelijke naastenliefde. Seinpost is een plek waar wijkbewoners elkaar ontmoeten, acceptatie ervaren en ruimte krijgen voor persoonlijke groei. Drie keer per week is er een inloop waar wijkbewoners de mogelijkheid hebben om binnen te lopen, een kopje koffie of thee te drinken en mede wijkbewoners te ontmoeten. Als maatschappelijk werker ben je tijdens de inloop een aanspreekpunt voor wijkbewoners met persoonlijke vragen (soms op psychosociaal gebied). Je hebt ook oog voor mensen door op hen af te stappen en in gesprek te gaan. Daarnaast kunnen wijkbewoners met jou een afspraak maken voor hulpvragen op het gebied van financiën, waaronder schuldenproblematiek, vragen over uitkeringen, huisvesting, belasting, kwijtscheldingen, aanvraag voedselbank enz

Wij zoeken een Maatschappelijk werker (16 uur per week)

met ingang van 1 juli a.s.

De uren zullen over 2 of 3 dagen verdeeld worden, waarbij de voorkeur uitgaat naar een dinsdag en een woensdag of donderdag.

Voor deze functie vragen wij:

een maatschappelijk werker met een afgeronde HBO opleiding en bij voorkeur ervaring met onze doelgroep: vragen op het gebied van financiën en psychosociale problematiek;
affiniteit met de doelgroep (wijkbewoner, intercultureel, armoede, eenzaamheid);
je voelt je verbonden met de visie van Stichting Seinpost Slinge (www.seinpostslinge.nl);
je vindt het leuk om te werken in een team met stagiaires;
je vindt het leuk om mensen middels individuele gesprekken te ondersteunen/ begeleiden en daarnaast tijdens de inloop aan te schuiven bij wijkbewoners die met elkaar een kopje koffie drinken.

Wij bieden:

een open cultuur van ontmoeting
begeleiding door de algemeen coördinator maatschappelijk werk
inschaling vindt plaats volgens de CAO welzijn en maatschappelijke dienstverlening kunt solliciteren op deze functie door het sturen van een motivatiebrief en cv naar info@seinpostslinge.nl. De uiterste datum waarop je kunt solliciteren, is 6 juni a.s. Voor meer informatie kun je bellen met Ina van den Boogaart, 06-22183735.